ÖNISMERETI

KARRIERPROGRAM

"Uram, adj türelmet,
Hogy elfogadjam, amin nem tudok változtatni,
Adj bátorságot, hogy megváltoztassam,
Amit lehet, és adj bölcsességet,
Hogy a kettő között különbséget tudjak tenni."
Assisi Szent Ferenc..
Önismeretfejlesztés
Önismeretfejlesztés

 Mit adhat önismereted?


"Amit a cél elérésével kapunk, közel sem olyan fontos, mint amivé válunk, amíg azt elérjük." Zig Ziglar amerikai író

Szükségünk van a kérdésekre, a változásokra, mert a kérdések közelebb vihetnek a fejlődéshez, és a megoldásaink megtalálásához.

A "Ki vagyok Én?" kérdés igen korán megjelenik életünben, és nemcsak gyermekként, hanem felnőttként, életközi válságainkban is feltehetjük ezt magunknak.


"Amely pillanatban csak akarsz, visszavonulhatsz önmagadba."
Marcus Aurelius

Az önismeret megadja a válaszokat a kérdéseinkre.

Amikor elakadunk, megakadunk, felakadunk, kiakadunk magunkra, főnökünkre, környezetünkre, történesekre vagy nem történésekre...., akkor az első lépés önmagunk megismerése legyen.

Hiszem, hogy a megoldás mindenkiben ott van, és az önértékelésünk a múltat, az önbizalmunk a jövőbe vetett hitünket, az önbecsülés a jelen megéléseinket tükrözi.

Mindezek együtt az önszeretet mércéi, és amint sérül, torzul, homályba sz az egyik, az nyomban meglátszik életünk eseményeinek értékelésében.

"Egészségügyi problémáink gyakran abból fakadnak, hogy képtelenek vagyunk felismerni, mi a küldetésünk az életben (...) Már csak az egészségünk érdekében is figyelmet kell fordítanunk arra, hogy megtaláljuk küldetésünket."
Brian Costello

Az önismereted fejlesztésével növekszik az ÖNBIZALMAD, és eredményeként: tisztábban látod értékeidet, beindül az önegyüttérzésed. A tudatos jelenlét nem csak álom lesz számodra, testbeszéded nyitottságot - melegséget sugároz majd, a negatív önbeszéded is formálhatod, és leszámolhatsz a téves hidelemeiddel .... és mindezeket kis lépésekben, cselekvésekkel valósíthatsz meg. 

Álljunk csak meg, változni akarok
Álljunk csak meg, változni akarok

Az önismereti karrierprogram kérdései és módszertana

Az alábbi érzések, gondolatok, kérdések fürkészik a megoldásaidat?

 • Karrierváltáson gondolkodsz, és jobban szeretnéd megismerni az erősségeidet, képességeidet, motivációidat, fejlesztendő területeidet
 • Kipróbálnád magad egy "próba" állásinterjún?
 • Motivációs levelet, önéletrajzot írnál, de elakadtál benne...?
 • A kiégés jeleit tapasztalod, és már tudod változtatni kellene, de nem tudod hogyan kezd el?
 • Anyukaként visszatérnél a munkaerőpiacra, de nem tudod hogyan kezdj hozzá…?

Az önismereti karrierprogram keretében, először a erősségeid, képességeid, motivációid, fejlesztendő területeid felfedeztetése - az önismereted fejlesztése a cél. Ezt követően lépünk a 2 - 3 - 4 - 5. lépcsőfokra, és közösen megnézzük a karrierfejlesztési, a kommunikációfejlesztési, a stresszkezelési, és a konfliktuskezelési lehetőségeidet.

A program 5 x 50 perces online és/vagy személyes tanácsadás - coaching keretében valósul meg, önismereti tesztek támogatásával.

Még konkrétabban a program folyamatában foglalkozási, pályaorientációs módszertannal és DISC, PXT, MÉK, SMART tesztekkel, Életkerék .... és sok más önismereti tessztel fedezzük fel a nyílt, a vak, a zárt dimenzióidat.

"Cselekedj a félelmeid ellenére. A cselekvés az, ami fontos. Nem kell megvárnod a magabiztosságot. Csak tedd, amit kell, és az önbizalom is jönni fog."
Carrie Fisher

A program eredményeként:

 • megerősödik az Önbizalmad, és izmosabb Önbizalommal könnyebben veszed majd az akadályokat, bátrabban kiállsz magadért, és meghúzod a határaidat Önmagadért
 • felismerést nyer számodra, hogy bizony vannak erősségeid, értékeid, csodás képességeid, és hajtóerőid, melyek elhoztak eddig a pontig, és még tovább is visznek a céljaid megvalósításáig
 • elfelejted téves hiedelmeidet és ezt követően a megoldásra koncentrálsz
 • érzelmi intelligenciád fejlesztésével jobban megismered - elismered Önmagadat - környezeted, és rugalmasabban kezeled majd a változásokat, hamarabb kimászol a hullámvölgyeidből
 • megismered saját és mások kommunikációs stílusát, és ezzel könnyebben megismered Önmagad és mások érzéseit a "szöveg" mögött, könnyebben érvényesíted akaratod egy  kihívást jelentő kommunikációs szituációban, mások elnyomása nélkül...
 • Önismereted magasabb szintre lép, és bizony megnyílik előtted a lehetőségeid, megoldásaid tárháza
"Mindenkinek lehetősége van arra, hogy befolyást gyakoroljon a saját valóságára." Csíkszentmihályi Mihály

ÖNISMERETI

KARRIERPROGRAM megrendelése

Kérem, add meg adataid és a lehető leghamarabb felveszem veled a kapcsolatot.